čtvrtek 28. dubna 2022

Knižní tipy k 1. sv. přijímání

 Čas běží jako voda...

Především pro děvčata, která v měsíci květnu poprvé přijmou Pána Ježíše do svého srdce.

Abyste se na ten den připravily co nejlépe, posílám několik tipů na hezké knihy k 1. sv. přijímání. Doma jsme už některé přečetly, další teprve čteme. Určitě je z čeho vybírat a alespoň některá zaujme také vás. Tak vybírejte, čtěte a RADUJTE SE... 

Pán Ježíš je už blízko!!




Krásně ilustrovaná knížka "Vyprávěj mi o svatém přijímání" nabízí příběhy, zamyšlení a modlitby, jež dětem přibližují tajemství eucharistie. Knížku napsali salesiánský kněz a spisovatel Bruno Ferrero a katechetka a maminka tří dětí Anna Peirettiová. 




Jan Twardowski: Poklad 

Jan Twardowski: Beránek

Obě knížečky od známého kněze a spisovatele Jana Twardowského jsou plné krátkých, zajímavých příběhů k prvnímu svatému přijímání, pomocí kterých autor dětem přibližuje tajemství Eucharistie a citlivě jim tak pomáhá vstoupit do svátostného života. Připravuje děti (i jejich rodiče) na osobní setkání s Kristem, s nímž budou kráčet po celý život. 




Obyčejně neobyčejný příběh o tom, jak Bůh tiše promlouvá do dětských duší. Skrze přírodu, skrze kamarády, skrze události a vztahy v nejbližší rodině. Někdy i skrze okolní svět, v němž je tak krásné, ale občas i náročné žít.

Hrdinové knihy "Největší zázrak" mají jedno společné: sílu k životu, ve kterém myslí nejdříve na
dobro druhých než na sebe a čerpají z milosti Boží. Čtení pro děti připravující se k 1. sv. přijímání.




Povídky k prvnímu svatému přijímání z knihy: "Na výsluní Božím" jsou legendárním dílem Wilhelma Hunermanna pro dětské čtenáře. Kniha vyšla v novém vydání, jazykově upravená a s novými ilustracemi v roce 2018. Od jejího prvního vydání v českém překladu z roku 1947 se mnohé změnilo. Co však zůstává, je nepřestávající touha dětské duše po bezpečí, spravedlnosti a nesobecké lásce. To vše na svět přinesl a stále nabízí Pán Ježíš. 

Žádné komentáře:

Okomentovat