neděle 11. prosince 2022

Knižní tipy Marianek pro adventní dobu

 


Během našeho adventního setkání jsme si představily některé zajímavé knižní tipy, které by se mohly hodit, abychom lépe prožívaly advent a také aby nám to rychleji ubíhalo během přípravy na VánoceJ






                                    Adventní příběh známého norského spisovatele ocení čtenáři od 9 do 90 let. Hlavní hrdina Jáchym se snaží objasnit záhadu kolem zmizení dívky Elisabet, která se vydala na cestu časem i prostorem do Betléma, kde se právě narodil Ježíš. 

                                               




          Rozšířené a nově ilustrované vydání oblíbeného vánočního titulu "Vánoce pro kočku."
     Adventní pohádkový kalendář a jeden skutečný vánoční příběh.
 Knížka pro malé i velké, kteří mají rádi advent, tajemný předvánoční čas plný očekávání. Prosinec s pohádkami dětem rychle uteče, ale jak to bylo v Betlémě doopravdy, to se děti dozvědí až na Štědrý večer.


  
   Dvacet čtyři příběhů aneb jak dorazit k Vánocům pomaloučku a s připraveným srdcem. Byla první prosincová noc jistého roku, když si Kašpar, Baltazar a Melichar spletli kometu. Cože? Spletli kometu? No ano. Bylo to právě tak. 
Kniha plná příběhů, vyprávěných s fantazií a poezií, která provede malé čtenáře celým adventem.                                                                  



Kniha provází všechny malé i velké čtenáře každodenně během adventu a seznamuje je s biblickými postavami, které nás mohou v čekání na Vánoce inspirovat. Seznámíme se tak nejen se starozákonními postavami proroků, ale rovněž i s novozákonními svědky vánočních událostí. U každého z nich je ve zkratce uvedeno, jak jeho příběh souvisí s očekáváním narození malého Ježíška. Texty jsou krátké, jasné a přesto poetické, doplněné jednoduchými, vhodně zvolenými ilustracemi.

 
     

     24 příběhů a pohádek s krásnými obrázky inspirovaných vánočním evangeliem a různými tradicemi. 
V knize najdeme příběhy biblické, poetické a zábavné, dojemné a napínavé. Zkrátka čtecí adventní kalendář pro děti mladšího školního věku. Těšíme se na Vánoce.





Žádné komentáře:

Okomentovat