pondělí 5. prosince 2022

Ohlédnutí za adventními Mariankami



Přímo na prahu adventu, tedy v sobotu 26.11.2022 se uskutečnilo druhé setkání děvčat Marianek v tomto školním roce.

Jak k tomu advent přímo vybízí, hned na začátku jsme se "zastavili" v kapli (adventní zastavení), kde při té příležitosti nám otec Jožka požehnal adventní věnce, symbol adventu. Vyslechli jsme adventní příběh, který nám napomáhá k tomu, abych mohli začít připravovat cestu a hlavně naše srdce pro příchod Pána. Odevzdat všechno dobré, ale i to špatné, co se nám nedaří, do Betléma, vložit všechno do srdce malého Ježíše, tak jako to udělala malá Markétka z příběhu: "Porcelánový anděl."

Průvodcem letošním adventem nám bude velká osobnost proroka - sv. Jana Křtitele, který svým životem neúnavně hlásal a všem připomínal: "Přiblížilo se nebeské království". Toto bude také naše téma pro letošní adventní cestu. V dalším článku najdete podrobnější popis a vysvětlení aktivity pro každý adventní týden.

Do adventu jsme vykročily spolu s Marií prostřednictvím obrazů, které nám pomáhají přiblížit se událostem o zvěstování narození Pána Ježíše (Maria a anděl Gabriel) a návštěvě Marie u její příbuzné Alžběty. 

Jak už to tak na začátku adventu bývá, 6.prosince si připomínáme oblíbený svátek sv. biskupa
Mikuláše
. S Mariankami jsme si připomněli jeho život i dobra, která během něho vykonal, prostřednictvím animovaného filmu na plátně. 


Taktéž je možné si o něm přečíst knihu, kterou vydalo karmelitánské nakladatelství s názvem: "Svatý Mikuláš"

Knihu jsme si představily v rámci našeho čtenářského klubu Boží holky Knihomolky spolu s dalšími knižními tipy pro adventní dobu (foto pro zájemce o knižní tituly přikládám v dalším článku). 

Na příštím setkání Marianek si představíme zase knižní vánoční tipy, abyste stihly ještě před vánočními prázdninami
zaběhnout pro kvalitní četbu do knihovny, případně připsat nějakou knihu do dopisu Ježíškovi J




 



Žádné komentáře:

Okomentovat