sobota 30. dubna 2022

Salesiánský měsíc květen

 Na jedněch zimních Mariankách jsme měly možnost oslavit svátek Dona Boska a seznámit se s životem bl. Laury Vicuni. Oba si připomínáme v lednu.

Nyní však nadchází květen, měsíc pro salesiánskou rodinu velmi výjimečný. Sejde se v něm totiž hned několik oslav salesiánských světců a našich patronů. Ale vezmeme to pěkně popořádku.


 6. května: sv. DOMINIK SÁVIO

Dominik Sávio pocházel ze severu Itálie, z Piemontu, nedaleko od Turína. Jeho rodina byla spíše chudá, ale zato bohatá vírou, věřila upřímně, hluboce a intenzivně. Rodiče předali tuto víru i Dominikovi a ten ve dvanácti letech odešel k Donu Boskovi, aby mohl studovat u něj na Valdoccu. Don Bosco v něm rozpoznal čistou duši a chlapce skutečně oddaného Pánu, proto ho vzal mezi své chlapce.

Chtěl se stát svatým, Donu Boskovi se se svým přáním několikrát svěřil a Don Bosco byl připraven mu na cestě ke svatosti pomoci. Žil tímto životem do svých patnácti let, kdy ale vážně onemocněl. Vrátil se domů do Mondonia, kde obklopen rodinou zemřel.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Tip (pozvánka) také pro Marianky:

V pátek 6. května 2022 máme možnost oslavit svátek sv. Dominika Sávia společně a to slavnou mší svatou v Prostějově v kostele sv. Petra a Pavla v 18,30 hodin. Po ní bude na faře možnost malého občerstvení a možná i malý táborák.

Za salesiány zve 
otec Laďa Banďouch

Děvčata Marianky, které se v pátek zúčastní, si odnesou domů malou památku na sv. Dominika Sávia.👍
Těšíme se na vás! 
Marki  😀




Žádné komentáře:

Okomentovat